torsdag 18 mars 2010

Jakten på våren del 6

Nu har vi haft två dagar med idel plusgrader (det vackraste ordet i svenska språket) och snön har smält i parti och minut. Men säg den glädje som varar! Meteorologerna spår kallare väder nästa vecka. Ska det då aldrig ta slut?!


Här, på spotplats 1, ser vi lite förändringar. Hela kullen bakom dammen är i princip snöfri och för första gången kan vi ana (det tysta) vattenfallet. Även de vissnade örterna på dammens södra sida har börjat sticka upp.


Från bambuns perspektiv ser vi tydligt hur lite snö som nu finns kvar på kullarna. Vi kan också se att snön har försvunnit på en plätt ute på dammen, där vi kan se ner till isen som fortfarande ligger tjock, misstänker jag. Detta kan vi se tydligare på...


...en ny utsiktsplats som jag har lagt till. Låt oss vara tramsiga nog att kalla den spotplats 2B. Den finns typ mellan bambubusken och den norra kullen, något upphöjd, så att man ser hela dammen. Här kan man tydligt se den snöfria isfläcken. Kanske kan solens strålar där träffa isen och börja smälta även den snart.


Från stora stenen ser vi att alla stenarna nu är helt snöfria. Det är också området mellan stenarna och muren, och snön lämnar alltmer bambun och jasminen. Vi kan också se barmark vid de tre större träden söder om dammen. Våren är på väg!

Inga kommentarer: