lördag 13 mars 2010

Jakten på våren del 5

De senaste dagarna har vi haft mulet och svinkallt, kring nollan eller till och med under. Och igår kom det till och med nysnö. Det kändes som våren definitivt gått i baklås.
Men idag känns det bättre. Solen skiner och vi har ett par plusgrader. Det har blivit lite trevligt smågeggigt på gångarna. Men mycket återstår verkligen. En snabb mätning med en bambupinne visar att det är drygt 15 centimeter snö på dammen - och därunder vem vet hur tjock is!
I vilket fall som helst, dags att gå ut igen med kameran.


Spotplats 1. Här har inte hänt några underverk, men en skarp blick avslöjar ändå ett par små tecken. En liten bit av dammduken börjar synas. (Den är ju i och för sig det sista man vill se, den ska ju helst vara kamoflerad, men det är en annan sak.) Och isfläcken på den skottade gången har smält och blivit till en vårvattenpöl.


Spotplats 2. De snötäckta områdena på kullarna blir mindre, de snöfria bitarna större och tenderar att växa samman till större sjok.


Spotplats 3. Här kan man faktiskt se de största förändringarna. Kanske är det för att man härifrån ser ett större område. Över lag ser man hur snön sjunker ihop på varje enskild plats. Nu är inte bara bambun utan också jasminen intill den omgiven av ett mindre snöfritt gräsområde. Och det visar sig att "skeppssättningen" består av hela tio stenar!

Inga kommentarer: