fredag 24 april 2009

Den stora medialögnen

"Alliansen är ikapp!" basuneras ut i Dagens Dumheter, förlåt Nyheter. Och så berättas, på redaktionell plats, att nu har sossarna backat si och så mycket, och Fredde har gått fram si och så mycket, och nu leder regeringspartierna med en tiondels procent.
Men det är inte sant!!!

Tittar man aldrig så lite mer noggrant på siffrorna - vilket DN:s reporter naturligtvis har gjort - ser man att Kristdemokraterna, en av de tre småskitarna som seglar under moderat flagg, får 3,8 procent av rösterna. Det vill säga de kommer inte in i riksdagen - om den aktuella väljarundersökningen skulle ha varit ett valresultat.
Detta innebär att det blå laget, då bestående av M, FP och C, tillsammans får 43,4 procent medan det något mindre blå laget - S, MP och V - tillsammans får 47,2. Oppositionen har alltså en ledning med nästan fyra procent.

Är jag då förvånad över hur nyheten lagts ut i DN - och i text-TV med mera?
Naturligtvis inte. Hela det etablerade Media-Sverige är borgerligt och ser som sin uppgift att stödja nuvarande regering.
Om detta sker på ledarplats finns inget att anmärka. Men när det till och med görs på redaktionell plats, där en tidning faktiskt förutsätts vara neutral, då är det bedrägeri och lögn och enbart värt förakt.
Ställ krav på pressen - eller bojkotta den!

Obs, det finns åtminstone ett alternativ till borgarpressen: ETC. Prenumeration kan tecknas från deras hemsida www.etc.se

Inga kommentarer: