tisdag 28 september 2010

Värsta vintern på 130 år!

Dagens nyhet, som får alla andra - inklusive det trevliga ryktet att alliansen bråkar inbördes - att blekna, stod i Metro i morse:
Polska meteorologer förutspår att den kommande vintern ska bli den kallaste på tusen år. PÅ TUSEN ÅR!

Och det verkar inte vara någon kristallkula upphittad i en gruva i Karpaterna som de har tittat i. Skälen är redogjorda för, och framför allt handlar det om att Golfströmmen, som i princip håller oss vid liv här uppe, knappt orkar asa sig upp hit längre, attackerad allt våldsammare som den är av smältvatten från de försvinnande isarna vid Nordpolen.
Det vill säga sådant som miljöaktivister har varnat för under flera år - fast det var förstås före det så kallade klimatmötet i Köpenhamn i slutet av förra året, då man ju fastslog att det inte finns något hot mot klimatet...

En svensk meteorolog från SMHI får yttra sig i artikeln och avfärdar helt teorin. Men han har inte ett enda vettigt argument att komma med, hans invändning är att temperaturen har inte mätts mer än under 130 år.
Detta kan definitivt tolkas som att han indirekt håller med om att kommande vinter kommer att bli den kallaste på (minst) 130 år. Och det är illa nog!

Stackars fiskarna i dammen.
Stackars mig.

Inga kommentarer: