tisdag 20 april 2010

Vår vid dammen del 3

En blåsig, regnig aprildag - kallt som tusan, men våren är ändå på väg. Och tidigare idag, innan det började regna, var jag och experten vid dammen och påbörjade det arbete som förhoppningsvis ska resultera i ett fungerande vattenfall.
Våra inledande insatser syns tydligt på bilderna; allt det gamla har rensats bort och en ny grund har lagts.


För övrigt märks inga större vårtecken från den här vinkeln. Någon liten grön skvätt på kullarna, men inte är det mycket. Våren går på sparlåga just nu.


Här, från den upphöjda punkten intill bambun, ser man tydligt konturerna av vad vi hoppas blir det nya vattenfallet. Man kan möjligen också se - eller snarare, inte se! - att vattnet är mindre klart än på tidigare bilder. I själva verket var det förskräckligt, det som hade hänt. Alggrönskan har snabbt tilltagit och pumpen, som vi halade upp för att kolla upp, var täckt utanpå och inuti av grön gegga. Vi rensade den och jag har håvat upp massor av grönt skit! Ändå finns där säkert minst lika mycket kvar, det blir mer arbete där de närmaste dagarna.


Den här bilden, från stora stenen, är i princip fruktansvärt tråkig, förutom en sak: den intressanta speglingen i vattnet från den nya vattenfallsduken som vandrar nerför kullen i öster.

Inga kommentarer: