fredag 9 april 2010

Vår vid dammen del 2

Idag är det en sådan där rälig dag då det blåser från alla håll samtidigt. Men annars är det soligt och fint, och hela veckan har varit sådan. Det har varit den stora trädgårdsveckan, för min del. Allt gammalt skräp från förra året har rensats bort och trädgården är redo för det nya som ska komma.

Dammen är också redo. Stora pumpen är i, filtret är aktiverat, fiskarna har börjat röra på sig. Alex såg småsmåfiskar härom dagen - inte de små guldfiskarna, de har vi fortfarande inte sett i år, utan riktigt små saker som han hällde i någon gång förra året. Nu gäller det att få vattenfallet igång också.

Här kommer lite aktuella bilder. (För den som undrar över Vår vid dammen del 1, så är den ekvivalent med Jakten på våren del 10.)


När jag senast tog en bild från denna plats, i slutet av mars, låg där fortfarande en del is på dammen. Det där tramset är förstås borta nu, och kullarna har också befriats från gamla vissna växtrester. Allt är redo för säsongen!


Likadant här, isen borta och så. Grannens flaggstång speglar sig som en krokig, vit... någonting i vattnet och man kan skymta några fiskar i djuphålan.


Här ser man fiskarna tydligare. De simmar runt i djuphålan, en av dem har till och med vågat sig lite högre upp, men äta vill de ännu inte.


Översiktsbilden från stora stenen visar inga dramatiska saker. Möjligen är gräset en nyans grönare. Dessutom är de långa resterna efter förra årets höga växt vid stenen borttagna.

Inga kommentarer: