söndag 17 maj 2009

Rätt låt vann inte

Dags för en liten schlagersummering. Malena kom på 21:a plats, det var alldeles för långt ner. Hon och låten var värda ett bättre öde - en topp 10-plats hade definitivt varit en mer lämplig belöning.
Norges vinnande bidrag var helt okay. Kanske inte mycket att säga om att den vann, men i min smak fanns där ännu bättre låtar. Den bästa kom tvåa: Island. 60 procent av vår familj röstade faktiskt på den - med tanke på att en i familjen inte ens såg finalen var det 80 procent av de tittande hemma hos oss som röstade på Yohanna med sin fina röst och bra refräng.
En del säger att det var en ovanligt bra final och jag kan hålla med. Ett knippe låtar var klart bra och ingen var riktigt, riktigt usel.
Men varför måste fikusmaffian ha monopol på föreställningen? Jag bryr mig inte om människors sexuella läggning, det är deras ensak (och sannolikt inget som någon kan välja själv), men ibland går det bara för långt. Shirley Clamp var okay, men hennes "manlige" kollega...
Östblocket dominerade inte särskilt mycket detta år. Det var snarare Norden, som ju kom både etta och tvåa. Men, än en gång, Malena var värd en bättre placering. Hon gjorde ett stiligt framträdande.

Inga kommentarer: