torsdag 14 maj 2009

Den runda makrillburkens sista strid

För ett antal år sedan simmade de fritt omkring, ymnigt förekommande, i butikernas hyllor; den runda makrillburken. Tre och tre såldes de, de var lätta att öppna och, framför allt, man behövde inte hugga innehållet i småbitar med en gaffel innan man kunde plocka upp det och lägga det på sin macka. Det var redan gjort!

Sedan försvann de från Willys i Kristianstad. Först var de borta några veckor för att sedan återvända. Men en dag var de borta... för gott.
ÖB i Hässleholm har därefter varit en fredad zon. Där har funnits en till synes livaktig population. Till synes, ja. För nu verkar exterminationen ha drabbat även detta bestånd. Stridsmullret ljöd i fjärran och de rektangulära makrillburkarnas fula trynen dök upp vid horisonten. Efter en blodig batalj har de nu belägrat hyllorna.

Sista hoppet, och det är ett klent sådant, står nu till före detta Tyrehallen (som har bytt ägare och namn fler gånger än en annan byter skjorta) i Tyringe, där det enligt uppgift finns/har funnits en mindre koloni av de runda.
Är det sista striden som är här?

Inga kommentarer: