onsdag 16 juni 2010

Tyskjävlarna spelar bra

...det kan man ju inte förneka, även om man GÄRNA skulle vilja! De krossade Australien, som i och för sig var rätt bleka.
Annars har inte (de förväntade) topplagen inlett VM på något särskilt övertygande sätt. Stora skrällen hittills kom idag, när Spanien torskade mot Schweiz. Det var knappast en seger för fotbollen - ett defensivt Schweiz lyckades stoppa de spanska attackerna.
Något liknande höll på att hända härom dagen, när Paraguay (spelande på italienskt defensivt manér) länge ledde mot Italien, som dock, tyvärr, lyckades kvittera.
England och Frankrike gjorde inte många glada och Argentina var inte heller direkt imponerande, även om man till slut kunde vinna sin match.
Holland hade stora besvär med Danmark - och jag kom på mig själv med att sitta och hålla på de röd-vita.
Annars har de afrikanska lagen spelat kul fotboll, skumma Nordkorea var inte så tokiga (9:an Jong var GRYM så länge han orkade) och grannen i söder, Sydkorea, var riktigt bra.
Jag har en lite obehaglig känsla inför det här VM. Bollarna verkar göra att i princip alla långskott - däribland brasilianska frisparkar - går skyhögt över mål. Det har inneburit att defensiva lag överlag gynnats. Det är tråkigt.
Förhoppningsvis kan spelarna vänja sig vid de där bollarna.
Och vilken roll spelar den höga höjden över havet?
Vi fortsätter med spänning följa gruppspelet.

Inga kommentarer: