torsdag 24 juni 2010

Bitterljuvt

En bitterljuv dag.
Ja, en fantastisk dag, vädermässigt. Var i Helsingborg med några andra målande/skapande individer. Kan rekommendera Dunkers Kulturhus och deras retrospektiva utställning med Marianne Lindberg de Geer.
Starkt!
Även utställning av textilier - mönster från den så kallade 10-gruppen, som bildades 1970 och således (i stympad form, tre finns kvar bara) firar 40-årsjubileum.
En av de tio i starten var för övrigt Carl Johan de Geer, make till Marianne Lindberg de Geer (och, som bekant, före detta make till Marie-Louise de Geer... Bergenstråhle... Ekman...)

Men dagen är speciellt ljuv eftersom Italien, gnetfotbollens ambassadörer, SLOGS UT ur VM. Underbart!!!!! Vad skönt att slippa dem i fortsättningen.
Dagen är bitter därför att Danmark misslyckades med att gå vidare från gruppspelet. De blåklädda från Japan slog två kanonfrisparkar - något som inte ens brassarna lyckats med hittills - som knäckte danskarna redan i första halvlek.
Sådan är fotbollen.
Men mer ljuv än bitter. Jag tar den smällen, att Danmark inte längre är med, för att få känna glädjen att resten av turningen blir Italien-fri.

Inga kommentarer: