torsdag 15 juli 2010

Big Money for Big Bengt

...och Clint Eastwood rider in i den lilla staden. Gator och torg är tomma, inte en människa syns; det verkar vara en spökstad. På ett enda ställe hittar han till sist någon, och det är - förstås - på kyrkogården...

Version 2:
...och vi rattar in bilen i den lilla byn Kärda, någon mil väster om Värnamo. Genomfartsgatan ligger öde och tom, inte en enda människa syns till någonstans; det verkar vara en spökstad. På ett enda ställe hittar vi till sist någon, och det är - faktiskt - på kyrkogården.
Där kan vi ställa frågan:
"Vi försöker hitta till High Chaparral. Är vi på rätt väg?"

För några skyltar har vi inte sett, inte på E4 norr ifrån, inte när vi kört av vid Värnamo - för det ska ju ligga där någonstans!
Nja, vi är inte riktigt på rätt väg, men nästan. Vi ska tillbaka, snett över väg 27 och sen elva kilometer in på en liten väg.

Och där hittar vi det, slutligen, väl gömt.
High Chaparral är en ganska imponerande anläggning, men DYRT. Det kostar 180 kronor att gå in, och väl inne får man betala extra för nästan allting. En handfull shower ingår i entrépriset.
Maten är också dyr. En vanlig pizza kostar 85-90 kronor.

Jag ska dock tala om för er hur ni hittar dit, om ni skulle få för er att köra på det hållet.
Från E4 vid Värnamo är det cirka 23 kilometer. Man kör först väg 27 västerut, mot Gislaved/Smålandstenar. Vid det sneda fyrvägskorset Kärda/Herrestad svänger man av till höger, mot Herrestad, och där kör man den vägen typ 10-12 kilometer och så finns det där.

Inga kommentarer: