torsdag 27 maj 2010

Med spår av smultron

Kiviks Musteri producerar en väldigt god smultrondricka. Men när man tittar lite på innehållsförteckning och sådant blir man en smula betänksam.

Drycken innehåller fem procent frukt och 8,5 procent tillsatt socker, till exempel. Och vad är det då för frukt den innehåller? Ja, frågan kvarstår efter att ha läst listan på ingredienser.
Så här står det där:
Vatten, juice av jordgubbar, smultron (0,5%) och fläderbär, socker, stärkelsesirap, fläderbärsjuice, syra (citronsyra) och smultronarom.

Jag river mig lite i huvudet. Drycken innehåller alltså, enligt listan, bland annat juice av fläderbär. Dessutom innehåller den fläderbärsjuice. Jag kan inte riktigt förstå skillnaden...

Det kanske är så att den innehåller så otroligt mycket juice från fläderns bär att det krävs att upprepa, för att inse kvantiteten! Och med tanke på att den då bara innehåller fem promille smultronjuice (juice från smultron), så borde den kanske rent av byta namn till fläderbärsdricka.

Fast, det är klart, den innehåller ju smultronarom - vad det nu är för något. Det kanske är 50 procent av innehållet! För drycken smakar ju onekligen smultron. Och socker.

Inga kommentarer: